Català

English

Coberta de ganxet

25 oct. 2011

Crochet cover notebook with found paper

Han passat uns quants dies, hem d’admetre que el canvi de localització i l’estar anant amunt i avall no afavoreix la creació manual. Al menys no per a nosaltres. Es necessita una certa calma i tranquil·litat per a decidir mirar al nostre voltant i buscar materials, tenir un temps sense gaires preocupacions – a part de les eternes preocupacions metafísiques – per a desenvolupar el projecte, etc.

Aquesta llibreta està feta a partir d’un llarg tros de paper reciclat que tot arrugat dins una capsa havia complert la funció de protegir-ne el contingut. Retallades a la mida adequada amb l’ancestral mètode del plec i l’estrip, vaig agrupar les pàgines en plecs de 4 i les vaig cosir amb fil de lli. Després ho vaig assegurar amb cola, un pas no necessari però que suposo que tampoc està de més.

La coberta és una cartulina gruixuda (d’una capsa de detergent), recoberta per dins amb un sobre marró, i per fora amb una tela de ganxet – amb fil de lli i cotó – que també inclou un cordó per a mantenir-la tancada i un protector per a les pàgines.

Alguns dels lectors han esmentat una mica de confusió en relació als conceptes de paper reciclat, trobat, recuperat… Normalment quan parlem de paper recuperat o trobat ens referim a aquell paper que està destinat o es troba a les escombraries i que fem servir sense processar-lo de cap altra manera que tallar-lo, doblegar-lo, i altres procediments manuals que no n’afecten la naturalesa.

En canvi, normalment el paper reciclat és aquell fet amb matèria primera reciclada, és a dir que el paper ha estat sotmès a un procés de transformació, mecànic o industrial, que en canvia la forma i en permet la reutilització. Nosaltres aquest procés fins ara no l’hem fet mai, així que si parlem de paper reciclat ho diem com a propietat del paper mateix.

Tot i això, no descarto que en alguna de les entrades haguem fet servir un terme per l’altre, i intentarem evitar l’ambigüitat en el futur.

The paper was all wrinkled, but it looks really good now!

filed in Publicacions

Deixa'ns un comentari o nota... :)